PÄÄSIVU
MUSEO
AJANKOHTAISTA
TEEMANÄYTTELYT
KÄSIKIRJASTO
KUVIA
TIETOISKUJA
KOULUILLE
KUVAGALLERIA
KUVAGALLERIA2
VETERAANITARINAT
HANKETIEDOT 2018
LINKIT
IN ENGLISH
PÅ SVENSKA
EN FRANCAIS
AUF DEUTSCH
 
 Sijaintisi: PÄÄSIVU / MUSEO 


MUSEO

Museon aukioloajat :

Ti-Pe, Tue-Fri 10-17

Museossa on aukioloaikana mahdollisuus opastettuun kierrokseen. 

Pääsymaksut:
aikuiset 5 €
lapset 5-15 v. 2 €
ryhmät yli 10 henkeä 4 €/hlö
perhelippu 12 €
ryhmän opastus 20 €

Vapaa pääsy:
lapset alle 5 v.
sotien invalidit
sotien veteraanit
entiset lotat
entiset suojeluskuntalaiset


TERVETULOA TUTUSTUMAAN MUSEOON!

Museon yhteystiedot:
Käyntiosoite: Kiertotie 2
Postiosoite: Rantatie 144
27800 Säkylä
e-mail: info[at]sakylantalvijajatkosotamuseo.fi
puh. 0400 955 598
Säkylän Talvi- ja jatkosotamuseo sijaitsee Säkylän Köörnummen teollisuusalueella. 
 
Sijainti kartalla:


Perustaminen
 
Säkylän Talvi- ja jatkosotamuseo on perustettu vuonna 1990. Museon syntyhistoria on mielenkiintoinen. Pekka Parikan Talvisota -elokuvaan tarvittiin paljon rekvisiittaa luomaan aitoa ajankuvaa. Yliluutnantti evp. ja nykyinen museonhoitaja, sotakamreeri Ilpo Nurmi keräsi elokuvaa varten ympäri Suomea talvi- ja jatkosotaan liittyvää esineistöä. Näistä esineistä ja asuista koottu näyttely oli elokuvan jälkeen esillä Huittisissa, Loimaalla, Turussa, Porissa, Vammalassa ja Hämeenlinnassa. Näyttely saavutti suuren suosion ja syntyi idea perustaa museo kerätyn esineistön varaan. Museon kokoelmia täydennetään jatkuvasti esimerkiksi pienoismallein.

 Ilmavalvontalotta museon perusnäyttelyssä. Kuva on museon kokoelmista.

Perusnäyttely
 
Museossa esitellään talvi- jatkosodan aikaista esineistöä temaattisesti. Korsussa kävijä voi aistia tunnelman, jossa savuttava sammakkokamiina lämmittää pahoin haavoittunutta sotilasta ja häntä hoitavaa lääkintämiestä. Kanttiinissa voi tarkastella rintamalla käytettyjä tuotteita. Vitriineissä on esillä sotilaille kuulunutta henkilökohtaista esineistöä ja puhdetöitä kuten puukon tuppia. Sotilaiden ja eri tehtävissä toimineiden lottien vaatetukseen voi tutustua useiden mallinukkien avulla. Oman kokonaisuutensa muodostavat aseet, joista kaksipiippuista ilmatorjuntatykkiä voi museossa yrittää suunnata.

 

Nykyhetki
 
Tähän päivään mennessä museossa on käynyt jo yli 198 000 kävijää. EU-osarahoitteinen Säkylän Talvi- ja jatkosotamuseon pelastamisprojekti polkaistiin liikkeelle kesäkuussa 2006 uudistamaan perusnäyttely ja luetteloimaan harvinaislaatuinen kokoelma. Hanke sai päätöksensä 14.6.2007, jolloin järjestettiin uudistetun museon viralliset avajaiset. Hankkeen myötä perustettiin Säkylän talvi- ja jatkosotamuseosäätiö ohjaamaan museotoimintaa. Hankkeesta voit lukea lisätietoja Hanketiedot -kohdasta.
 
Kuvassa ilmavalvontalotta ilmavalvontatornissa varusteineen